maandag 21 februari 2011

Nieuwsbrief  1  Team Alpe d’Achmea 

Deelname Alpe d’HuZes 2011

Op 9 juni 2011 wordt de 6e editie van Alpe d’HuZes gehouden. Ook dit jaar is Team Alpe d’Achmea bij dit evenement aanwezig. Deze editie zullen ongeveer 4500 wielrenners en hardlopers proberen om zoveel mogelijk keren op één dag de legendarische Alpe d’Huez te beklimmen. Een ongekende prestatie met als doel om alle kankerpatiënten  faciliteiten te bieden om Goed, Gezond en Gelukkig met deze ziekte om te gaan.

Terugblik Alpe d’HuZes 2010

Een geweldig resultaat voor de stichting Alpe d’HuZes met een totaal sponsorbedrag voor het KWF-kankerbestrijding van € 12.117.000,-.
Maar zeker ook een fantastisch resultaat van Team Alpe d’Achmea die met 20 renners een ongelooflijke prestatie hebben geleverd. In totaal hebben de 20 teamleden 84 beklimmingen van de Alpe d’Huez volbracht. Één renster zelfs een keer lopend, met de fiets aan de hand, onder het motto: “Opgeven is geen optie”.
Buiten deze enorme fysieke prestatie is er ook een enorm sponsorbedrag opgehaald van
€ 113.500,-. Alle sponsoren, van klein tot groot, bijzonder bedankt voor jullie bijdrage.

3 nieuwe teams in 2011.

Van de 20 teamleden in 2010 hebben de meesten helaas moeten afhaken. De reden hiervoor is dat er ontzettend veel tijd gaat zitten in trainen en sponsoren zoeken. De motivatie voor het leveren van een ongelofelijke prestatie is zo groot, dat er gemiddeld 2 keer per week wordt  getraind en hoe dichter bij de dag zelf zal de intensiteit van training alleen maar toenemen. Zelfs tot een training van 6 uur op een dag. Het is dan ook een aanslag op je gezinsleven en je vrije tijd.
Twee teamleden van 2010 zijn verder gegaan en na een oproep op het Achmea netwerk zijn er 19 enthousiaste renners/lopers bijgekomen. Deze 21 renners zijn verdeeld in 3 teams van team Alpe d’Achmea.
Het overgrote deel van de renners is werkzaam bij Achmea of onderdelen van Achmea. Wil je weten wie deze renners zijn kijk dan op onze site www.teamalpedachmea.nl  

Ook deze renners zijn gemotiveerd om op 9 juni 2011 een wereldprestatie te leveren. Allen met het doel voor ogen om de onmacht die door kanker ontstaat om te zetten in kracht. Dit doen ze door de grenzen van het mogelijke te verleggen.

Motivatie

Motivatie is de belangrijkste eis voor een renner/loper om mee te kunnen doen met Team Alpe d’Achmea. Met de juiste motivatie kunnen bergen verzet worden. Dit is niet helemaal de bedoeling, maar je moet de berg wel een paar keer beklimmen. Het gaat hierbij niet om de kwantiteit maar het besef dat je jezelf kunt overtreffen, door net die ene trap of stap meer te zetten dan je vooraf had kunnen denken. Door deze strijd met jezelf te leveren, leren we te beseffen welke strijd een kankerpatiënt dagelijks moet leveren. Met dit verschil dat voor de renners de pijn stopt als ze de top bereikt hebben. Degene met kanker strijden verder, zij zullen de top nooit halen.
De motivatie van de renners van Team Alpe d’Achmea  is te lezen op onze site www.teamalpedachmea.nl onder het kopje Renners 2011.

Stand van zaken

De trainingen worden intensiever, de inspanningen telkens een tandje zwaarder en de tijd tot 9 juni 2011 steeds korter. We zijn volop bezig met het werven van sponsoren en het organiseren van sponsoractiviteiten. De schaatsclinic heeft eind november al plaatsgevonden en momenteel zijn enkele teamleden volop bezig met de voorbereidingen van de baanclinic. Deze zal worden gehouden op 9 april. Er zijn nog plaatsen beschikbaar en het is een geweldige uitdaging om een keer op een wielerbaan te kunnen rijden. Voor meer info: kijk op onze site www.teamalpedachmea.nl.
Op 17 maart is de finale van een groot schoolproject in Deventer. De gehele school is met het thema kanker bezig geweest en op 17 maart zullen alle leerlingen proberen om met een cycling-event een zo groot mogelijke afstand af te leggen. Diverse bedrijven en particulieren sponsoren dan per afgelegde kilometer.

De huidige sponsorstand is € 52.525,96, inmiddels al een geweldig bedrag. Met dank aan alle sponsoren.

Onze doelstelling is minimaal de stand van vorig jaar te benaderen en het liefst deze te overtreffen. Een haast onmogelijke opgave, maar stichting Alpe d’HuZes leert ons om onmogelijke doelen te stellen. Als een doel onmogelijk lijkt is juist de kans van slagen groter.

Dit kunnen wij helaas niet alleen. Daar hebben we jullie hulp hard bij nodig. Wij vragen jullie dan ook ons te willen sponsoren. Op onze site www.teamalpedachmea.nl is een knop met daaronder een elektronisch éénmalig machtigingsformulier. Of klik hier voor het formulier. Steun je favoriete renner door éénmalig een donatie over te maken.

Tot slot

“Pijn is tijdelijk, maar opgeven definitief. Dat geldt voor de mensen die fietsen/lopen, maar zeker voor de mensen voor wie ze fietsen”.

Leo Smits

0 reacties:

Back to TOP